mandag den 11. marts 2013

Gluten- og laktosefrie lagkagebunde med orange- og chokoladecreme

Gluten- og laktosefrie lagkagebunde med orange- og chokoladecreme

Ingredienser:

Glutenfrie lagkagebunde:

- 150 gram sukker
- 3 hele æg
- 50 gram kartoffelmel
- 60 gram orange Finax glutenfri melblanding
- 1 tsk. bagepulver

Pisk først æg og sukker hvidt og skummende. 
Vend herefter de tørre ingredienser i og hæld dejen i en smurt bageform på ca. 26 i diameter.
Lagkagebundene bages ved 160 grader i ca. 35 min.
Afkøl lagkagebundene inden du flækker dem i 2 stykker.

Orange- og chokoladecreme:

- 300 gram mørk 85% Lindt chokolade
- ½ liter laktosefrie piskefløde
- Reven skal af 2 økologiske appelsiner
- Saft fra ½ økologisk appelsin (smag til)
- Reven skal af økologiske appelsiner til pynt

Smagsvariant: Man kan med fordel smøre et lag appelsin marmelade på den nederste lagkagebund, inden man smører et lag orange- og chokoladecreme ovenpå.

Smelt først chokoladen i et vandbad og tilsæt herefter piskefløden. Massen røres godt rundt, indtil den er helt ensartet. Tilsæt herefter de revne appelsinskaller og saften fra den halve appelsin, og sæt derefter cremen til afkøling i køleskabet.
Når cremen er blevet kold piskes den let op til en stiv skum, som smøres på de færdigbagte lagkagebunde.

Lagkagen: 

Når lagkagebundene er afkølet flækkes de i to stykker, hvorefter der smøres et lag appelsin marmelade på den nederste bund. Herefter smøres den første del af orange- og chokoladecremen på lagkagebunden, og dertil den øverste lagkagebund. Fuldend lagkagen med endnu et lag orange- og chokoladecreme, og pynt af med revne appelsinskaller og flødeskum.

Velbekommen!

Kh. Charlotte :)


1 kommentar: