mandag den 11. marts 2013

Gluten- og laktosefri lagkagebunde med hindbær- flødecreme


Gluten- og laktosefrie lagkagebunde med hindbær- flødecreme

Ingredienser:

Glutenfrie lagkagebunde:

- 150 gram sukker
- 3 hele æg
- 50 gram kartoffelmel
- 60 gram orange Finax glutenfri melblanding
- 1 tsk. bagepulver

Pisk først æg og sukker hvidt og skummende. 
Vend herefter de tørre ingredienser i og hæld dejen i en smurt bageform på ca. 26 i diameter.
Lagkagebundene bages ved 160 grader i ca. 35 min.
Afkøl lagkagebundene inden du flækker dem i 2 stykker.

Hindbær- flødecreme:

- ½ liter laktosefri piskefløde
- 1-2 poser frosne hindbær 
- 3-4 spsk. sukker (efter smag)

Pisk først piskefløden til flødeskum.
Mas de optøede frosne hindbær med en gaffel og kom sukkeret i (smag til).
Vend flødeskummet ned i de hindbærerne og vend det forsigtig rundt, indtil det bliver ensartet - du må ikke røre rundt i det!

Ekstra variant: Der kan med fordel smøres et lag jordbær syltetøj på den nederst bund af lagkagen, inden du smører hindbær- flødecremen på.

Lagkagen:

Når lagkagebundene er afkølet og flækket i to smøres der først et lag jordbær syltetøj på den nederste bund, hvorefter der smøres et godt og tykt lag hindbær- flødecreme på. Læg herefter den øverste lagkagebund på og slut af med endnu et lag hindbær- flødecreme på - pyntes eventuelt med chokoladespåner og flødeskum.

Velbekommen!

Kh. Charlotte :)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar