Gluten- og laktosefrie lagkagebunde med hindbær- flødecreme
Ingredienser:
Glutenfrie lagkagebunde:
- 150 gram sukker
- 3 hele æg
- 50 gram kartoffelmel
- 60 gram orange Finax glutenfri melblanding
- 1 tsk. bagepulver
Pisk først æg og sukker hvidt og skummende.
Vend herefter de tørre ingredienser i og hæld dejen i en smurt bageform på ca. 26 i diameter.
Lagkagebundene bages ved 160 grader i ca. 35 min.
Afkøl lagkagebundene inden du flækker dem i 2 stykker.
Hindbær- flødecreme:
- ½ liter laktosefri piskefløde
- 1-2 poser frosne hindbær
- 3-4 spsk. sukker (efter smag)
Pisk først piskefløden til flødeskum.
Mas de optøede frosne hindbær med en gaffel og kom sukkeret i (smag til).
Vend flødeskummet ned i de hindbærerne og vend det forsigtig rundt, indtil det bliver ensartet - du må ikke røre rundt i det!
Ekstra variant: Der kan med fordel smøres et lag jordbær syltetøj på den nederst bund af lagkagen, inden du smører hindbær- flødecremen på.
Lagkagen:
Når lagkagebundene er afkølet og flækket i to smøres der først et lag jordbær syltetøj på den nederste bund, hvorefter der smøres et godt og tykt lag hindbær- flødecreme på. Læg herefter den øverste lagkagebund på og slut af med endnu et lag hindbær- flødecreme på - pyntes eventuelt med chokoladespåner og flødeskum.
Velbekommen!
Kh. Charlotte :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar