lørdag den 8. december 2012

Glutenfrie (og laktosefrie) hveder

Glutenfrie hveder (super lækre og luftige boller)


Ingredienser:

2,5 dl. vand
2 dl. laktosefri mælk
1 spsk. FiberHusk
2 æg
45 gram sukker
500 gram fint glutenfrit mel (her er brugt rød Finax (dog indeholder denne meltype laktose), ellers kan man bruge den orange Finax (den er både gluten- og laktosefri)
100 gram majsstivelse (Maizena)
130 gram laktosefri margarine
30 gram gær
2 tsk. kardemomme
½ tsk. salt

Pensling:

Laktosefri mælk eller vand


Fremgangsmåde:

Dejen røres på maskine. Vandet lunes til det er håndvarmt og hældes ned i skålen. Den laktosefrie mælk og FiberHusk tilsættes i blandingen. Blandingen røres herefter i 5 minutter, indtil Fiberhusk´en gelerere. Gæren smuldres i og udrøres.
Melsorterne, den bløde margarine, sukker, æggene og krydderierne tilsættes.
Røres i ca. 15 minutter og hæver herefter tildækket i 30 minutter i røreskålen et lunt sted.

Hænderne smørres ind i olie inden dejen håndteres.
Dejen slås sammen med knyttet hånd i røreskålen. Vendes ud på bordet og rulles til en tyk pølse. Deles i 12 lige store stykker. Bollerne trilles i hænderne til høje boller og stilles med lille afstand i en lille bradepande ca. 25x35 cm. i diameter beklædt med bagepapir. Hæver lunt med et let fugtigt klæde, indtil bollerne rører ved hinanden.

Pensles med mælk eller vand, og bages ved 250 grader i ca. 12-15 minutter.

Velbekommen!

Kh. Charlotte :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar