søndag den 18. november 2012

Gluten- og laktosefrie rosinboller

 

Gluten- og laktosefrie rosinboller (ca. 35 stk.)


Ingredienser:

150 gram laktosefri margarine (har brugt den rød bøtte fra Kvickly Extra)
5 dl. laktosefri mælk
1 pk. gær
1 spsk. Fiberhusk
1 æg
150 gram sukker
½ tsk. salt
2 tsk. kardemomme
2½ dl. rosiner (bollerne bliver også utrolig lækre uden rosinerne)
800 gram glutenfri mel (har selv brugt den blå Finax)

1) Smelt smørret i en gryde ved svag varme og tilsæt mælken, således at mælken bliver lunken heri.
2) Tag gæren og smuldre den imens i en anden skål og strø Fiberhusk udover, bland det herefter sammen med melet.
3) Arbejd videre med mælken, og hæld sukker, salt, kardemomme og æg i.
4) Bland heri det hele samt rosiner ned sammen med melet og ælt godt (bliver fantastiske i en køkkenmaskine)
5) Dejen vil virke meget klistret, men bliver mere ensartet/hård efter hævning i 20 min. i skålen.
6) Efter hævning tages dejen ud af skålen og æltes sammen med lidt ekstra mel på bordet og formes derefter til boller og sluttes af med en omgang pensling med æg.
7) Bages ved 200 grader i ca. 17 min.
8) Afkøles på rist - (disse boller kan sagtens fryses ned til senere brug)

Velbekommen!

Kh. Charlotte :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar