søndag den 18. november 2012

Gluten- og laktosefrie klejner og pebernødder

Gluten- og laktosefrie klejner og pebernødder

***********************************************************************************

Gluten- og laktosefrie klejner

Ingredienser:

500 gram glutenfri gul Finax mel
200 gram laktosefri smør
125 gram sukker
3 æg
2,5 dl. laktosefri mælk
2,5 dl. laktosefri fløde
1 stor spsk. GFG (glutenfri gluten)

1) Pisk smør og sukker, kom æg i og pisk det hele luftigt
2) Tilsæt herefter skiftevis mælk og mel
3) Rulles herefter ud og koges


4) Koges i palmin - fremgangsmåden herfor: Klejnerne dumpes forsigtigt ned i den varme palmin (lav tjekket med en tændstik - hvis palminen er varm nok, vil den syde omkring tændstikken). Klejnerne vil falde til bunds og når de er ved at være færdige, vil de komme op til overfladen. De skal være mellembrune.
5) Tages op med en hulske og lægges på køkkenrulle, indtil de er tørrer - herefter strøes der flormelis udover.

Velbekommen herfra.


***********************************************************************************


Gluten- og laktosefrie pebernødder

Ingredienser:

600 gram glutenfri gul Finax mel
250 gram laktosefri smør
250 gram sukker
2 æg
1 tsk. natron
2 spsk. vanilie
2 spsk. GFG (glutenfri gluten)
2 breve Dr. Oetker pebernødder krydderi

1) Mel, GFG, vanilie, natron og Dr. Oetker pebernødder krydderi blandes
2) Hak smør og smuldre dette i de tørre ingredienser
3) Tilsæt sukker og æg
4) Samles til en ensartet dej
5) Rulles ud til en lang pølse, skæres ud i små stykker og rulles til kugler, hvorefter de sættes på plads med bagepapir
6) Bages ved 200 grader i 7½ minut.


Velbekommen og bon appetit.


Kh. Charlotte :)


***********************************************************************************
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar